Cor van der Kaaij

Creatiesessie in Den Andel

Op mijn ontdekkingsreis en zoektocht naar Sociaal Ondernemend Noord Nederland kwam ik natuurlijk Engbert tegen. Ik was op zoek naar mijn werk-lust, want die was er na jaren noodzakelijk flexen, niet beter op geworden... Jij weet wel wat ik bedoel.

Ik ben de trein gaf Engbert aan. Als je op het juiste station staat, mag je mee. Deze trein stopte november 2017 in Den Andel op het Groningse platteland. Buiten was het fris, binnen waren de mensen heerlijk warm.

Den Holm, een oud schoolgebouw door de gemeenschap overgenomen om het WIJ-samen gevoel er in te laten doorstromen. Sfeervolle omgeving om met een groep onbekende mensen samen te zijn die vanuit hun hart denken, leven en werken. Eten is altijd heel belangrijk om het ijs te breken, de maag te vullen en alvast contact te maken. De kok mag blijven, het was lekker.

Ik mocht mijn gedachten, ervaringen, inspiraties en frustraties delen met de gehele groep. Na een moment van bezinning komen de vragen. Geen oplossingen maar vragen, daar leer je het meeste van, je moet gaan nadenken, invoelen en loslaten.

De warmte komt spontaan van alle kanten, zeker niet alleen lovende woorden. De spiegel is ook aanwezig. Heel goed om eerlijk te horen wat anderen zien, voelen of misschien al weten. Alles kan gevraagd worden. Na het delen en de vragen, komt de aanbiedingsronde. De deelnemers gaan je tips en gedachten meegeven. Samen weten ze veel, hebben veel ervaring, dus geeft ieder een tip of gedachte.

Hoe mooi en hoe simpel kan het leven zijn. Helaas zijn wij het HARTwerken ontwend. Voor mij is het hier weer zo duidelijk geworden dat we op deze wereld zijn om te delen. Wij hebben zo veel te geven. Daarna komt het bij ons zelf ook wel goed, in een warm bad verdrink je niet zo snel.

Voor mij een heel mooie waardevolle en zinnige creatiesessie. Dank aan alle aanwezige HARTwerkers. Ik zie jullie hopelijk weer. Dan ook om te geven.

Cor van der Kaaij