Gerard Sangers

Ik leef in een onbekende, onzichtbare, “te gek voor woorden” wereld. De wereld van een Bijstandsgerechtigde; de bankzitter, de labbenkakker, de profiteur, de nietsnut…….KLOPT DAT BEELD? 80% van de maatschappij weet het niet of wil het niet weten. De Bijstand is toch de laagste maatschappelijke ladder. Hier praat je niet over.

Wat de maatschappij zich niet realiseert is dat Bijstand voor ruim 400.000 mensen de laatste nooduitgang is. En het kan iedereen (zonder geld) overkomen; scheiding, ziekte, faillissement, werkeloosheid, of “gewoon” pech.

Ik ben met Werklust in contact gekomen door Engbert. Doel; ik wilde de verhalen achter de Bijstand in beeld brengen. Ik ben een boek gaan schrijven; Met dank, door MijnOverheid bij de Voedselbank. Mijn verhalen vanuit ervaringsdeskundigheid, ik speel de hoofdrol. Verhalen waarvan het overgrote deel van de maatschappij geen idee heeft, de te gek voor woorden verhalen. Verhalen over armoede, verdienmodellen, onzinnige re-integratie trajecten, vergaande controle, verplicht vrijwilligerswerk, sancties, machteloosheid, mislukte decentralisatie, enz.

Ik wil proberen, de systeemwereld (overheid/ambtenaren) een kijkje te geven in de leefwereld van mensen in de Bijstand. De praktijk van regelgeving, beslissingen, beleid en uitvoering.

Dit boek zal door velen in de systeemwereld mij niet met dank worden afgenomen. Het zij zo. Om Koning Willem-Alexander te citeren in zijn toespraak bij de dodenherdenking in Amsterdam op 4 mei 2020.

“Niet normaal gaan vinden, wat niet normaal is.”

Heeft u interesse in mijn verhaal?

www.tegekvoorwoorden.org