Erwin Wiertz

Op weg naar je ‘Eigen Geluid’

In december 2011 mocht ik centraal staan in een sessie van Stichting Werklust. Mijn vraag was: hoe kan ik muziek als middel en metafoor gebruiken om mensen in beweging te krijgen? Ik zong mijn liedje ‘Held in je eigen verhaal’. Voor mij best spannend, maar de reacties waren hartverwarmend.

Steeds vaker ben ik nu op bijeenkomsten aanwezig en breng ik mijn liedjes ten gehore. De sessie bij Werklust heeft daarin een echte boost gegeven! Bovendien gaf Engbert me een helder inzicht: niet de muziek is de metafoor, maar ikzelf! Mijn eigen verhaal gaat over het overwinnen van mijn angsten en onzekerheden om te doen wat ik het liefste wil. Namelijk mensen raken en inspireren met mijn Eigen Geluid, in pianomuziek, persoonlijke verhalen en liedjes. En daarnaast mensen te begeleiden bij het ontdekken en ten gehore brengen van hún Eigen Geluid. Wat metaforisch bedoeld is voor het ontsluiten van persoonlijke kracht, talenten en creativiteit en daarmee een unieke bijdrage te leveren.

Dit alles heeft er toe geleid dat ik nu hard bezig ben mijn bedrijf ‘Eigen Geluid’ op de kaart te zetten. De puzzel begint in elkaar te passen, de energie stroomt! Bovendien ben ik na mijn eigen sessie regelmatig bij andere Werklust sessies aanwezig met een muzikale bijdrage. Een mooi voorbeeld hoe een gezamenlijk creatieproces, met veel gulle gevers, op meerdere fronten zijn uitwerking heeft. Dank aan Stichting Werklust!”