Augustine Niaré

Help meisjesbesnijdenis uit de wereld

Hallo allemaal,

In juli 2019 heeft een vriendin mij naar de creatiessessie van Stichting Werklust meegenomen. Ik vond de sfeer meteen fijn: vriendelijk en veilig. Ik dacht: “bij zo’n groep wil ik zeker horen”. Twee maanden later, in september, was ik zelf één van de hartwerkers van de creatiessessie.

Ik heb toen verteld over onze Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis. Deze stichting heb ik samen met anderen opgericht om fondsen te werven voor de financiering van voorlichting over meisjesbesnijdenis in Mali. Daar heb ik nl. ook met vrouwen campagnegroepen opgezet voor de preventie van meisjesbesnijdenis.

De sfeer was toen ook heel fijn, ondanks het zware onderwerp van middeleeuws karakter; mensen waren zeer betrokken. En veel mensen hebben hele mooie cadeaus gegeven: een aantal wilden vrienden worden van onze stichting en zo nu en dan een donatie te doen; anderen wilden onze inzamelactie dat via stichting geef.nl loopt promoten via sociale media; anderen weer hebben gesprekken aangeboden om ons te helpen ideeën om te zetten naar concrete acties. Het was hartverwarmend.

Mijn ambitie

Het uitroeien van meisjesbesnijdenis uit de wereld is voor mij een levensdoel, ik wil dat bij levens meemaken. Aan deze vanzelfsprekende intentie kom je nergens als je er de middelen niet voor hebt. Daarom wil ik zoveel mogelijk mensen betrokken laten raken bij dit probleem, zodat zij van harte met praktische en/ of financiële bijdragen meedoen aan deze noodzakelijke strijd. De meisjes zijn weerloos, ze hebben ons volwassenen nodig om te kunnen ontsnappen aan dit geweld.

Voor meer informatie over ons werk en het project in Mali verwijs ik je naar onze website: www.stopmeisjesbesnijdenis.com

</div>